субота, 8. октобар 2011.

DRINSKA REGATA BAJINA BAŠTA 2011

Održana je po 18. put.
Regata je najposećeniji dogadjaj u Zapadnoj Srbiji i centralna letnja manifestacija na vodi. Ovaj hepening na reci Drini, tokom tri dana, različitim sadržajima privukao je preko 100.000 posetilaca iz zemlje i inostranstva.

Program je i ove godine bio veoma bogat.
Regata je trebalo da počne 21. jula Igrama bez granica na jezeru Perućac ali su Igre zbog lošeg vremena odložene.Manifestacija je zato počela takmičenjem u pripremanju riblje čorbe pored reke Vrelo .


U večernjim satima na trgu u Bajinoj Bašti održan je koncert narodne muzike.Učestvovali su Nedeljko Bilkic,Ceda Markovic,Vera Matovic i drugi.Program Regate nastavio se sutradan, 22. jula od 16 časova takmičarskim spustom niz Drinu u kome su učestvovale brojna sportska društva iz cele Srbije i Skokovima sa mosta. Drugi dan manifestacije završio se koncertom MOST FEST na ućšu reke Rače u Drinu.


Treći dan regate, 23. jul bio je rezervisan za onaj glavni događaj, odnosno zabavno-rekreativni spust koji je počeo u 11 časova i u kojem je učestvovalo na stotine plovila i posada, trubači, plutajući šank, muzički splav i sl. U večernjim satima opet je održan MOST FEST. U sva tri dana trajanja programa Regate bio je organizovan sajam zdravlja i rekreacije na trgu u Bajinoj Bašti.

Drinska regata je već godinama omiljena letnja domaća destinacija brojnih javnih ličnosti, koje su i ove godine splavarile Drinom na "VIP splavu". Pored "VIP splava" na regati je plovilo i još nekoliko drvenih splavova, izrađenih po originalnom uzoru na stare drinske splavare, koji su plovili na deblima posečenim u šumovitoj Tari. Više čamaca sa trubačima tradicionalno je pratilo nekoliko kilometara dugačku povorku Regate i davalo joj ritam.

1 коментар:

  1. I don't even know how I ended up here, but I thought this post was great. I do not know who you are but definitely you are going to a famous blogger if you are not already ;) Cheers!
    my web page - remove access password

    ОдговориИзбриши